top of page

Mitä jos ihan oikeasti lomailisit? 

MIELESTÄ  MIELIPIDE

"Työtön kesä voi olla mahdollisuus ja just se, mitä sä tarvitset", Annika Fagerholm kirjoittaa.

Teksti:  Annika Fagerholm
Valokuva:  Jutta Jokinen

"Vitsi toi näyttäis sairaan hyvältä sun CV:ssä", kuulee sanottavan, kun puhutaan kesätyöpaikoista. 

No ehkä näyttäisikin, mutta miten on sun oman jaksamisen laita?

 

Jaksatko pitkän ja ehkä raskaankin lukuvuoden jälkeen tehdä töitä? Entä jaksatko sen jälkeen vielä uuden lukuvuoden haasteet?

 

Sun ei tarvitse kerryttää ansioluetteloa lomalla, vaikka ihmiset sun ympärillä olettais niin. Työtön kesä voi olla mahdollisuus ja just se, mitä sä tarvitset. Työtön kesä ei tee susta tulevaisuuden työmarkkinoille kelpaamatonta tai huonompaa kuin sun työssä käyvät kaverit.

 

Liian usein vain oletetaan, että ihminen on kala joka ui virran mukana. Liian usein unohdetaan se, että yhä useampi ui vastavirtaan tahtoen sitä. Tämäkin on sun valinta!
 

Töitä ehtii tekemään lopun elämää.

Asset 1_2x.png

Kesän työttömyys ei saisi tarkoittaa automaattisesti sitä, että et kelvannut mihinkään hakemaasi työpaikkaan. Kesän työttömyys voi olla ihan sun oma valinta ja päätös.

 

Kesän saa viettää myös lomaillen. Voit kertoa sun kaikille läheisille, miten haluat levätä ja nauttia kesästä - kukapa ei haluais! Nauti vapaudesta, että voit tulla ja mennä miten haluat. Töitä ehtii tekemään lopun elämää.

 

Oot aivan yhtä tärkeä, arvostettu ja hyväksytty siitä huolimatta, onko sun ansioluettelossa tietty työkokemus vai ei. Varhain aloitettu työura ei takaa mitään unelmaduunia tulevaisuudessa. Kaikelle on aikaa ja jos nyt on sun aika levätä, lepää.

 

Ja mun vinkkivitonen. Älä koskaan tee töitä vaan ansioluettelon takia, "että näyttää siistiltä", vaan tee sellasta työtä, joka on sulle oikeesti mieleistä ja merkityksellistä.

 

Vain siten saat tehtyä sun ansioluettelosta just sun näkösen ja sillon se myös edustaa just sua työmarkkinoilla joskus tulevaisuudessa.

Annika Fagerholm on vaikuttajaviestijänä SPR:n hankkeessa ja hänelle on tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin.

bottom of page