top of page

Mielestä

NUORTEN OMIN SANOIN

oiva hakaset.jpg

KOLUMNI

"Uskonnonopetus tulisi korvata kaikille yhteisellä katsomusaineella. Tätä ideaa puoltavat jo perustuslain takaama uskonnonvapaus ja omantunnon vapaus," kirjoittaa Oiva Heimonen.

MIELIPIDE

Psyykkiset sairaudet ovat kamalia. Tunne siitä, että pää räjähtää ajatuksista on kauhea. Moni ei tiedä, mitä osastolla oleminen oikeasti on ja toivon, että kukaan ei sinne joutuisi, kirjoittaa Peppi Kiviranta.

KOLUMNI

Olen miettinyt, miten ihmiset saavat purettua koulusta kertynyttä stressiä. Olisi tärkeää, että kaikilla olisi joku keino, miten pitää koulu ja muu elämä tasapainossa, skeittilinjalla opiskeleva Niklas Minkkinen kirjoittaa.

KOLUMNI

En vieläkään ole oppinut hyväksymään kehoani. Se ei johdu kehostani. Se johtuu siitä, että en saa olla rauhassa, kirjoittaa Linda Halonen.

ESSEE

Olen ylpeä sekä itsestäni että muista nuorista, jotka uskaltavat tuoda epäkohtia esiin, eivätkä pelkää vaihtaa maisemaa mikäli työ ei noudata yhteisiä pelisääntöjä, kirjoittaa Joanna Lagerblom.

jenna pysty hakaset.jpg

RUNOT

Luotto aikuisiin vähissä,
ei kai tulevaisuus ole vain nuorten käsissä.
Tulevaisuus pelottaa,
vai onko sitä ollenkaan?

Jenna Kaartinen kirjoitti kaksi runoa siitä, miltä tuntuu olla nuori juuri nyt.

w hakasilla.jpg

KOLUMNI

Jos matkalla tulee vastaan vaikeuksia, epätoivoon ei kannata vajota, sillä yksi universaali totuus pätee missä ikinä matkustaakin: ihmiset ovat ihmisiä, ja enemmistö maailman ihmisistä on hyväntahtoisia, kirjoittaa Wilhelmiina Hietalahti.

BD4B4010F2F244668241D580767ABE2F.jpeg

ESSEE

Tämänhetkisessä keskustelussa kylmäävänä näyttäytyy se, kuinka monelle naisviha on vain mielipide muiden joukossa, kirjoittaa Lotta Nikula.

olavi 2.jpg

KOLUMNI

Minusta on löydettävissä aikuismaisia piirteitä, mutta mitkään piirteet eivät tunnu suoraan määrittelevän minua aikuiseksi, kirjoittaa Olavi Anttila.

hilma hakaset.jpg

ESSEE

Halusin olla jossain paras, koska koin, etten ollut koskaan ollut riittävä missään, kirjoittaa Hilma Virtanen.

aliina hakaset 2.jpg

KOLUMNI

Toivoisin, että taloudesta puhuva tyttö ei olisi vallankumouksellinen näky, kirjoittaa Aliina Ruuttunen.

bottom of page