top of page

Mielestä

NUORTEN OMIN SANOIN

joanna hakaset pysty 3.jpg

KOLUMNI

"Ihmiset tarvitsevat rakkautta, positiivisuutta ja tunnetta yhteenkuuluvuudesta nykyajan alituisessa muutostilassa kenties enemmän kuin koskaan," kirjoittaa Joanna Lagerblom.

wellu hakaset pysty.jpg

MIELIPIDE

"Minun vuosiluokkani on niin sanotusti viimeinen maksava sukupolvi koulussa. Me maksamme vielä lukiossa opinnoista ja niihin tarvittavista materiaaleista, toisin kuin opiskelijat meidän jälkeemme," kirjoittaa Wellu Sarell.

miska hakaset pysty.jpg

KOLUMNI

"Lapsesta asti olen joutunut kuuntelemaan huutoa, mikäli en ole ymmärtänyt minulle sanotussa asiassa ollutta piilotettua viestiä. Ihan kuin minut olisi lähetetty yksin maahan, jonka kieltä en puhu sanaakaan," kirjoittaa Miska Nuutinen

frei hakaset pysty.jpg

MIELIPIDE

"Varmasti on ihmisiä, joiden suorituskyvyn taso pysyy samana syömättömyydestä huolimatta, mutta en usko heillä olevan mitään ilmaista ruokaa vastaan," kirjoittaa Frei Juselius.

jenny hakaset pysty.jpg

KOLUMNI

"Olin ajatellut armeijan olevan vain vuoden mittainen raskas ja opettavainen leiri, jonka käytyään on parempi ja yhteiskuntakelpoisempi ihminen. Todellisuudessa tarkoitus on kouluttaa suorituskykyisiä sodanajan joukkoja," kirjoittaa Jenny Kokkonen.

liinu hakaset pysty.jpg

ESSEE

"Halusin valita vähäpäästöisemmän matkustustavan, mutta halusin myös pitää itsestäni huolta. Ajatus ilmastonmuutoksen hidastamisesta oman hyvinvoinnin kustannuksella ei tuntunut uljaalta vaan lähinnä surulliselta," Liinu Yli-Hongisto kirjoittaa.

niklas pääkuva hakaset.jpg

KOLUMNI

"Olen miettinyt, miten ihmiset saavat purettua koulusta kertynyttä stressiä. Olisi tärkeää, että kaikilla olisi joku keino, miten pitää koulu ja muu elämä tasapainossa," skeittilinjalla opiskeleva Niklas Minkkinen kirjoittaa.

linda etusivu hakaset.jpg

ESSEE

"En vieläkään ole oppinut hyväksymään kehoani. Se ei johdu kehostani. Se johtuu siitä, että en saa olla rauhassa," kirjoittaa Linda Halonen.

jenna pysty hakaset.jpg

RUNOT

"Luotto aikuisiin vähissä,
ei kai tulevaisuus ole vain nuorten käsissä.
Tulevaisuus pelottaa,
vai onko sitä ollenkaan?"

Jenna Kaartinen kirjoitti kaksi runoa siitä, miltä tuntuu olla nuori juuri nyt.

oiva hakaset.jpg

KOLUMNI

"Uskonnonopetus tulisi korvata kaikille yhteisellä katsomusaineella. Tätä ideaa puoltavat jo perustuslain takaama uskonnonvapaus ja omantunnon vapaus," kirjoittaa Oiva Heimonen.

peppi karuselli 2.jpg

MIELIPIDE

"Psyykkiset sairaudet ovat kamalia. Tunne siitä, että pää räjähtää ajatuksista on kauhea. Moni ei tiedä, mitä osastolla oleminen oikeasti on ja toivon, että kukaan ei sinne joutuisi," kirjoittaa Peppi Kiviranta.

venny hakaset pysty.jpg

KOLUMNI

"Koulupäivän aikana melkein unohtaa olevansa Espanjassa, mutta kun astuu ulos lukion pienistä porteista, on keskellä paikallista arkea," kirjoittaa Venny Marjamaa.

joanna hakaset pysty.jpg

ESSEE

"Olen ylpeä sekä itsestäni että muista nuorista, jotka uskaltavat tuoda epäkohtia esiin, eivätkä pelkää vaihtaa maisemaa jo työ ei noudata yhteisiä pelisääntöjä," kirjoittaa Joanna Lagerblom.

olavi mustat hakaset pysty.jpg

KOLUMNI

"Minusta on löydettävissä aikuismaisia piirteitä, mutta mitkään piirteet eivät tunnu suoraan määrittelevän minua aikuiseksi," kirjoittaa Olavi Anttila.

krista hakaset.jpg

KOLUMNI

"Kesään liittyy paljon odotuksia, jotka tulevat ympäröivältä yhteiskunnalta," Krista Virkkunen kirjoittaa.

w hakasilla 3.jpg

KOLUMNI

"Jos matkalla tulee vastaan vaikeuksia, epätoivoon ei kannata vajota, sillä yksi totuus pätee:  enemmistö maailman ihmisistä on hyväntahtoisia," kirjoittaa Wilhelmiina Hietalahti.

hilma hakaset.jpg

ESSEE

"Halusin olla jossain paras, koska koin, etten ollut koskaan ollut riittävä missään," kirjoittaa Hilma Virtanen.

BD4B4010F2F244668241D580767ABE2F.jpeg

ESSEE

"Tämänhetkisessä keskustelussa kylmäävänä näyttäytyy se, kuinka monelle naisviha on vain mielipide muiden joukossa," kirjoittaa Lotta Nikula.

aliina kansikuva.jpg

KOLUMNI

"Toivoisin, että taloudesta puhuva tyttö ei olisi vallankumouksellinen näky," kirjoittaa Aliina Ruuttunen.

bottom of page